9 Nisan 2014 Çarşamba

OT ÇÖP SEVERİM BEN DİYENLERE...



      Bütün kış evim otsuz kalmadı babacığım sayesinde yağmur yağdı attı kendini mantar toplamaya nasıl bir burunsa her otun kokusunu alır bulur getirir hangi ay ne otu çıkar tek tek bilir bulur evde pişirir ve orada olan bize de düşer sayesinde bizde bu şifa kaynaklarını bildik,öğrendik sanırım öğreteceğizde miras gibi.

Turpotu,ebegümeci,arapsaçı,hardal,helvacık,gelincik,ısırgan,silken,istifno,tilkikuyruğu,sarmaşık ve ve şevketibostan...hepsi ve daha neleri sizi bekliyor...

HAYDİ FESTİVALE...

10 – 13 Nisan 2014

  • 10 Nisan 2014
    • Sabah: Yemek atölyeleri
    • Otları tanıma ve toplama gezileri  (doğa yürüyüşleri)
    • Öğleden sonra: Seminer - Prf. Gülden  Köksal – Fitoterapi (bitkilerle beslenme)
  • 11.04.2014
    • Sabah: Yemek atölyeleri
    • Öğleden sonra: Seminer - Dr. Ayşegül  Çoruhlu - Alkali beslenme
    • 17:30 Sergi açılışları
    •   19.00  Basın toplantısı
    •   Gala yemeği (jüri üyeleri, basın,  yemek atölyesine katılanlar)
  • 12.04.2014
    • 10.00 Amatör üreticilerin otlu ürün stand açılışları
    • 11.00  Uygulama bahçesi tanıtım ziyareti
    • 12.00  Önceki  festivallerde yarışan yemeklerin stant açılışları
    • 13.00  Alaçatı Ot festivali  korteji
    • 18.00  Ayhan SİCİMOĞLU konseri (Eski Aşcılık Okulu Yanı)
  • 13.04.2014
    • 10.00  Ot ve otlu ürün  standlarının açılışları
    • 11.00  Altın ödüllü yarışmaların başlama gongu
      • "En güzel otlu yemeği kim  pişirmiş?"
      • "En fazla ot çeşidini kim  toplamış?"
    • 16.00 Ödül  seremonisi
  • Gün boyu devam edecek aktiviteler:
    • -Kitap dağıtımı (2013 yarışan  yemeklerin kitabı)
    • -Sponsor stantlarında çeşitli  etkinlikler
    • -Çoçuk aktiviteleri (ot festivali  temalı)



3 yorum:

  1. çok bilgim yoktur benim ne güzel sizin babanız vesilesi ile öğrenmeniz..aslında vakit olsa da gidebilsek bu festivale;))

    YanıtlaSil
  2. silken,tilki kuyruğu, istifno? Hiç duymamıştım. Merak ettim bir araştırayım. Bu arada şevket-i bostanı zeytinyağlı pişirdim Gülcan. Çok çok güzel birşey. Dikenleri battı biraz elime ama değdi. Çok lezzetliymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. etlisi de şahane olur emel onun:) şifa niyetine yerim ben hep, iste buralardan gönderirim sana arkadaşım.

      Sil